Vlčická omáčka
500g hovězího masa, 2 velké cibule, 5 stroužků česneku, 1 zelená paprika, 3 rajčata, 2 čajové lžičky Harmonie chuti, sůl, pepř, maggi, 1-2 čajové lžičky česnekové pasty, olej, hladká mouka na zahuštění
POSTUP PŘÍPRAVY
Hovězí maso pokrájíme na kostičky a zprudka osmahneme na oleji (el. sporák na č.6). Když se z masa vysmahne šťáva, tak přihodíme na půlkolečka pokrájenou cibuli a asi minutku, dvě mícháme a poté přidáme na plátky nakrájený česnek. Zamícháme a přihodíme pokrájenou papriku, rajčata (kdo chce, může rajčata předem spařit a oloupat) a Harmonii chuti. Vše promícháme, přilijeme dostatečné množství vody (asi 1,5l) a vaříme na el. sporáku na č.4 dokud není maso měkké (já vařila hodinu v papíňáku). Když je maso měkké, tak omáčku zahustíme moukou, povaříme ještě asi 10 minut a nakonec dochutíme. Nejdřív dochucuji česnekovou pastou a teprve potom solí a maggim. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.
www.jitulciny-recepty.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat