Falešný španělský ptáček
500g hovězího nebo vepřového masa (kostky, plátky),
2 vejce natvrdo,
1 velká okurka, plátek špeku,
2-3 silnější kolečka junioru nebo jiného měkkého salámu,
1 velká cibule,
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice,
3 polévkové lžíce hladké mouky, tmavá jíška Knorr (nemusí být),
olej, sůl, pepř, maggi
2 vejce natvrdo,
1 velká okurka, plátek špeku,
2-3 silnější kolečka junioru nebo jiného měkkého salámu,
1 velká cibule,
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice,
3 polévkové lžíce hladké mouky, tmavá jíška Knorr (nemusí být),
olej, sůl, pepř, maggi
Maso si naklepeme, osolíme a lehce opepříme (hovězí kostky na guláš). Na oleji necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli (el. sporák na č.6) a pak k ní přihodíme maso a osmahneme. Pak přihodíme plnotučnou hořčici, ještě vše promícháme a přilijeme asi 1-1,5l horké vody z konvice (sporák stáhneme na č.4) a vaříme dokud není maso měkké. Když nám maso změkne, tak do omáčky přihodíme pokrájená vejce, slaninu, okurku, salám a ještě povaříme asi 10-15 minutek. Pak si smícháme studenou vodu s 3 lžícemi hl. mouky a nalijeme do omáčky. Povaříme dalších 10 minut (pro tmavší vzhled omáčky ještě přidávám asi 3 polévkové lžíce tmavé instatní jíšky Knorr). Hotovou omáčku ještě dosolíme a omagujeme. Můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem.
www.jitulciny-recepty.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat