Šneci
1 balení listového těsta,
30-50dkg kuřecí šunky nebo jiný salám,
20dkg plátkového eidamu,
10dkg Nivy,
křenové pomazánkové máslo,
1 celé vejce,
troška mléka,
sezamová semínka na posypání
pizza koření
30-50dkg kuřecí šunky nebo jiný salám,
20dkg plátkového eidamu,
10dkg Nivy,
křenové pomazánkové máslo,
1 celé vejce,
troška mléka,
sezamová semínka na posypání
pizza koření
Na náplň můžete použít cokoliv dle chuti nebo co dům dá. Vršek šneků můžete posypat např. i grilovacím kořením, kmínem, hrubozrnnou solí, pizza koření…fantazii se meze nekladou.
Rozmražené listové těsto rozkrojíme na dvě poloviny. Každou polovinu vyválíme na slabou placku, potřeme silnější vrstvou křenového pomazánkového másla (nebo třeba kečupem) a poklademe plátky šunky a eidamu a postrouháme Nivou. Placku pak srolujeme a krájíme na 1cm silná kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem (pečící papír jsem ještě potřela sádlem). Šneky pak potřeme rozkvedlaným vajíčkem s trochou mléka a posypeme sezamem nebo pizza kořením. Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C dokud šneci nejsou zlatavý (viz. foto). Druhou polovinu těsta můžeme naplnit něčím jiným, abychom to na stole pak měli pěkně pestré.
Žádné komentáře:
Okomentovat