pondělí 4. ledna 2016

Vlašský salát


Vlašský salát


30dkg měkkého salámu,
2 středně velké kyselé okurky,
2 středně velké cibule,
1 sklenička Moravanky,
2dcl mléka,
2 polévkové lžíce hl. mouky,
1 menší majolka (250ml – ne jiná!) a dle chuti pepř, sůl a cukr
Salám, okurky, cibuli a Moravanku (bez feferonky) nasekáme nebo nakrájíme nadrobno. Z Moravanky ale nejdřív sleju vodu přes sítko. V malém hrnci smícháme mléko a mouku a za stálého míchání svaříme do hustší kaše (na menším plameni nebo na el. sporáku na č. 3) a necháme zchladnout. Po zchladnutí smícháme kaši s nasekanými ingrediencemi a nakonec přidáme majolku. Důkladně promícháme a dochutíme dle vlastní chuti.
Manžel má radši sladší, tak dávám: 4 hrsti cukru, asi 3 špetky soli a podle toho jak ho chci mít pálivý nejlépe mletý pepř.















www.jitulciny-recepty.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat