Moravský vrabec z trouby
500g vepřového plecka,
2-3 větší cibule,
6 stroužků česneku,
trošku oleje, sůl, kmín,
hladká mouka na zaprášení (zahuštění)
2-3 větší cibule,
6 stroužků česneku,
trošku oleje, sůl, kmín,
hladká mouka na zaprášení (zahuštění)
Maso si pokrájíme na kostky, cibuli na půlkolečka a česnek na kolečka. Vše v pekáči smícháme dohromady, osolíme, okmínujeme, lehce zakápneme olejem a dáme do trouby. Troubu máme nastavenou na maximum (250°C). Maso za občasného míchání osmahneme do zlatova. Podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud není masíčko měkké. Občas podléváme vodou. Když je maso hotové, tak šťávičku zaprášíme troškou hladké mouky, promícháme a můžeme podávat. Podáváme se zelím, houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
www.jitulcicny-recepty.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat