Vepřové kostky na pórku a mrkvi
SUROVINY
500g vepř. plecka (jiné jsem v mražáku nenašla),
500g mrkve,
3 cibule,
5 stroužků česneku,
1 celý pórek,
sůl, kmín, Podravka, troška oleje
500g vepř. plecka (jiné jsem v mražáku nenašla),
500g mrkve,
3 cibule,
5 stroužků česneku,
1 celý pórek,
sůl, kmín, Podravka, troška oleje
Tyhle recepty v pekáči v troubě prostě miluju. Fakt si toho člověk nemusí skoro všimnout…jen občas zamíchat a podlít. Já u toho dnes stihla poklidit, uspat prcka po obědě a ještě venku ostříhat moji růžovou vrbu do koule. Pak jen brambory a je hotovo.
Maso pokrájíme na kostky. Polijeme trochou oleje a přihodíme na půlkolečka pokrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a na kolečka pokrájený pórek. Osolíme, okmínujeme a přidáme asi 1 čajovou lžičku Podravky. Důkladně promícháme a necháme v troubě na 250°C osmahnout. Když je vše osmahlé, podlijeme vodou, teplotu stáhneme na 180°C a necháme masíčko pod pokličkou hezky změknout. Občas podlijeme (je-li to nutné) a promícháme. Mrkev si nakrájíme na kolečka (já měla velkou mrkev, tak jsem krájela na půlklečka). A když je maso měkké a má kolem sebe sosíček, tak přihodíme pokrájenou mrkev, podlijeme a necháme pod pokličkou, dokud není mrkev měkká ( asi 15 minut). Pokud máte hodně šťávy, tak můžete zaprášit hladkou moukou. A je hotovo!
www.jitulcicny-recepty.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat