Kuřecí kousky 3 barev
2 kuřecí prsa,
půlka červené, zelené a žluté papriky,
1 velké rajče,
1 větší cibule,
2-3 stroužky česneku,
3 čajové lžičky koření na kuřecí steak (viz. foto),
2 čajové lžičky Harmonie chuti,
1 polévková lžíce hladké mouky,
sůl, olej
půlka červené, zelené a žluté papriky,
1 velké rajče,
1 větší cibule,
2-3 stroužky česneku,
3 čajové lžičky koření na kuřecí steak (viz. foto),
2 čajové lžičky Harmonie chuti,
1 polévková lžíce hladké mouky,
sůl, olej
Půlky paprik si pokrájíme na 0,5cm silné proužky a rajče nakrájíme též na proužky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na kolečka. Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, trošku osolíme a zasypeme kořením na kuřecí steak. Na oleji (el. sporák na č.6) osmahneme maso a jak začne pouštět šťávu, tak sporák stáhneme na č.4 a přidáme cibuli a česnek. Mícháme dokud se šťáva nevysmahne a maso nebude lehce zlatavé. Potom přilijeme teplou vodu z konvice, přidáme Harmonii chuti a zeleninu. Takto dusíme pod pokličkou dokud není zelenina měkká, dle potřeby přiléváme vodu. Když je zelenina měkká, tak sosík zahustíme (50ml studené vody + 1 polévková lžíce hladké mouky) a povaříme bez pokličky za občasného míchání ještě 5 minut (pokud by to zhoustlo víc, tak naředíme troškou vody). Nakonec dochutíme dle potřeby pouze solí nebo pepřem. Podáváme s rýží nebo hranolkama.
www.jitulky-recepty.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat