pondělí 4. ledna 2016

Čibabčiči


Čivabčiči


Stejné ingredience jako když děláte sekanou nebo karbanátky. Můžete umíchat například takto:
1. 500g mletého masa, 15dkg tvrdého sýra Eidam, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 celé vajíčko, 2-3 polévkové lžíce plnotučné hořčice, troška kmínu, sůl, strouhanka – dle potřeby
2. 500g mletého masa, 2 celá vejce, 5 stroužků česneku, 1 větší cibule, asi 7cm dlouhý kus pórku, 1 houska + trocha vlažného mléka, 1 čajová lžička Solamylu, 5dkg špeku, 1 čajová lžička mleté sladké pariky, 1 čajová lžička drceného kmínu, asi 3-5 polévkových lžic strouhanky (dle potřeby), 1 čajová lžička Solčanky, Podravky nebo Harmonie chuti, sůl


Z ingrediencí si umícháme směsku (já koupené mleté maso ještě doma buď jednou přemelu na masovém strojku nebo nasekám na jemnou „haši“). Poté tvoříme válečky, které ještě obalíme ve strouhance. Válečky smažíme ve větším množství oleje (asi 1-2cm nebo friťák) a hotové čivabčiči pak podáváme s vařeným bramborem, s trochou plnotučné hořčice a jako ozdobu na slabá kolečka pokrájenou cibulí.









www.jitulky-recepty.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat