neděle 3. ledna 2016

Kuřecí kebab špíz

Kuřecí kebab spíz

4 lžíce oleje
2 lžíce medu
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce mletého pepře
1 kilogram kuřecích prsou
2 stroužky česneku
2 kusy cibule
2 kusy celé červené papriky
8 kusů špejlí ke špízům
1 špetka soli
1 špetka pepř mletého


Ve velké míse rozšleháme spolu olej, med, sójovou omáčku, sůl a pepř. Před přidáním kuřete, si odlijte malé množství marinády na potírání špízů při grilování. Přidejte na kousky pokrájené kuře, utřený česnek, (cibuli a papriky nakrájejte na větší kusy, jako kuře), nechte marinovat v lednici alespoň 2 hodiny (čím déle, tím lépe). Předehřejte gril na vysokou teplotu. Vyndejte maso a cibuli s paprikou z marinády. Kuře a zeleninu střídavě napichujte na špejle. Lehce potřete olejem grilovací rošt. Rozmístěte špízy na grilu. Grilujeme po dobu 12 až 15 minut, a průběžně potíráme zbylou marinádou.

Žádné komentáře:

Okomentovat