neděle 3. ledna 2016

Tvarohové noky s jahodovou omáčkou 1.


Tvarohové noky s jahodovou omáčkou 1.

1 balení tvarohu  
1 vejce  
3 lžíce mouky polohrubé  
1 špetka soli  
300g jahod  
3-4 lžíce cukru moučka  
40g Másla rozpuštěného 


Tvaroh smícháme s vejcem, solí a moukou. Pokud se těsto moc lepí, přidáme trochu mouky. Můžeme použít polohrubou i hrubou mouku. V kastrolu přivedeme k varu vodu, lžičkou tvoříme noky, které vkládáme do vody. Po vyplutí na hladinu vaříme cca 3 minuty. Na omáčku vidličkou rozmačkáme jahody a dle chuti osladíme.Uvařené noky vyjmeme z vody.Uvařené noky na talíři omastíme máslem, polijeme jahodovou omáčkou.
Můžeme sypat i čerstvými kousky jahod.



Žádné komentáře:

Okomentovat