Krakonošův oheň
500g kuřecího masa (originál je z vepřového, ale dlouho trvá než změkne),
2 smetany ke šlehání (musí být ta normální s asi 30% tuku, jiná se scvrkne),
olej,
4-6 větších cibulí,
sójová omáčka,
chilli nebo tabasco,
sůl, pepř.
2 smetany ke šlehání (musí být ta normální s asi 30% tuku, jiná se scvrkne),
olej,
4-6 větších cibulí,
sójová omáčka,
chilli nebo tabasco,
sůl, pepř.
Maso si nakrájíme na nudličky, dáme do misky a trošku osolíme a zakápneme sojovkou. Chvilku necháme odležet a mezi tím si nachystáme cibuli na půlkolečka tak, aby se potom rozpadla na proužky. Na pánev nalijeme olej a dáme kousíček cibule (el. sporák na č. 6) a až začně pěnit, přidáme maso a restujeme ho, dokud není zlaťoučké. Sporák stáhneme na č. 4. Potom přidáme cibuli a vařečkou ji rozďoubeme na proužky a chvilinku orestujeme (jen asi minutku) a vše zalijeme smetanou. Ochutnáme a popř. trošičku přisolíme nebo přikápneme sojovku. Necháme ve šlehačce povařit, dokud není masíčko měkké. Ale cibule by se neměla rozpadat! Musí být vcelku! Je potom krásně sladká. Ještě dochutíme chilli nebo tabascem dle chuti. Já toho moc nedávám, nemám ráda, když mě pálí pusa. Ale každému dle své chuti.
Podáváme s hranolkama.
Podáváme s hranolkama.
www.jitulciny-recepty.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat