pondělí 4. ledna 2016

Kuřecí čína


Kuřecí čína


300g kuřecích prsíček nebo vykoštěného kuřecího stehna,
1 balení mražené zeleniny na čínu,
1 malá plechovka sterilované kukuřice,
3 čajové lžičky koření na čínu od Avokáda,
1 čajová lžička kari,
1 čajová lžička grilovacího koření,
sójová omáčka,
olej, sůl

Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky. Maso dáme na rozpálený olej (el. sporák č.6), přidáme trochu soli, zakapeme sójovou omáčkou (asi 1 čajová lžička) a osmahneme do zlatova. Poté sporák stáhneme na č.4, přidáme celý sáček mražené zeleniny na čínu, půl plechovky kukuřiček (kdo má rád, klidně ať dá celou), zalijeme troškou vody a zeleninu mícháme až nám „povolí“. Přidáme koření, důkladně promícháme a pak dolijeme vodu, podle toho, kolik budeme chtít sosíku a vše necháme pod pokličkou dusit do měkka…asi 15-20 minut. Dle potřeby přiléváme ještě vodu. Když je hotovo, tak čínu dochutíme solí dle potřeby a podáváme s rýží.






wwww.jitulciny-recepty.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat