pondělí 4. ledna 2016

Frankfurtská polévka


Frankfurtská polévka


6 nožiček slabých párečků (použila jsem Javořické, nemusí se loupat), 1 velká cibule,
1 polévková lžíce sádla,
1 polévková lžíce másla,
4 větší 
brambory,
1 bujón (používám Karpatský),
2 čajové lžičky sladké mleté papriky nebo 1 lžička sladké a 1 lžička pálivé,
1 polévková lžíce hladké mouky,
50ml mléka,
2 stroužky česneku (nemusí být),
sůl, pepř, Harmonie chuti, petrželka na ozdobu

V hrnci necháme rozpustit sádlo a máslo. Na tom pak necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme mletou papriku a hladkou mouku a umícháme zápražku. Poté zalijeme 1,5-2l teplé vody z konvice, přidáme bujón (jaký kdo rád), pepř, sůl a na kostičky pokrájené brambory. Necháme vařit do změknutí brambor a poté do polévky přihodíme na kolečka pokrájené párečky, přilijeme mléko a necháme ještě asi 10 minut povařit na mírném ohni. Nakonec polévku dochutíme Harmonií chuti, utřeným česnekem (nemusí být) a ozdobíme petrželkou.
Když se mi polévka zdá ještě řídká, tak dozahustím jíškou Knorr.

Žádné komentáře:

Okomentovat