neděle 3. ledna 2016

Pomazánky 1.

Falešná hermelínová pomazánka


Nastrouháme tvaroh a hermelín,přidáme sůl, trochu zakys,smetany nebo bílého jogurtu.
Necháme do druhédo dne v lednici a občas promícháme.

Pomazánka z nivy


150g Nivy
4 lžíce perly nebo majolky

Vše smíchat. je možno i s cibulí.




Hermelínová pomazánka


1,5 hermelínu
1 vejce
šunkový salám bal. 100g
2 čl plno. horčice
50g majolky
50g bílého jogurtu
pepř, sůl
kys. okurka
(červená paprika koření)
(eidam na jemno)

vše rozmixovat a po té přidat jemně nakrájenou okurku.



Česneková pomázánka


50g tavený sýr, 
50g tvaroh, 
50g majonéza, 
česnek - dle chuti 
trochu mléka

Jemně vymíchat.



Vajíčková pomazánka


1)  4 uvařená vajíčka, 1 malá cibule, 1 lžička plnotučné hořčice, špetka soli a 1/4 másla, popř. Flory ( Ramy)


2) 4 uvařená vejce, 1/2 kelímku pomazánkového másla, 1 balíček lučiny, kousek eidamu, pažitka, koření vega trochu
vše umíchat najemnou a přidat rozmačkaná vajce vidličkou. Možno přidat kedlubnu či ředkvičky.

3) 3 vejce uvařená na tvrdo, 1/2 hermelínu, 50g eidamu, 50g šunkového salámu, 1/2 romadůru, 6 lžic majolky, 200ml bílého jogurtu. Zpracovat na hrubém struhadle.


Jemná tvarůžková pomazánka

Suroviny: 1 balení olomouckých tvarůžků, 1 pomazánkové máslo, menší cibule, nebo jarní cibulka, mletý kmín na špičku nože, sůl, půl lžičky sladké práškové papriky, 1-2 trojúhelníčky taveného smetanového sýru, 2 plátky změklého másla, drobně nakrájená pažitka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nějakou dobu jsem pátrala po receptu na chutnou tvarůžkovou pomazánku, nakonec jsem ji postupně dotvořila do téhle podoby. A pro nás doma je to i s čerstvým chlebem velká pochoutka.

Postup: Nejprve necháme tvarůžky pořádně zaležet. Jak to uděláme? Vložíme celé balení do zavařovací sklenice s víčkem a uzavřené je zhruba 1-2 dny necháme v pokojové teplotě dozrát. Takhle postupuji u všech syrečků podobného typu-pivní sýr, romadúr….

Potom tvarůžky rozbalíme, vložíme do větší misky s jemně nakrájenou cibulí, vidličkou rozmačkáme a přidáme ostatní suroviny. Velmi dobře pomazánku promícháme a nakonec ji napěchujeme do menší misky, zakryjeme talířkem a vložíme do ledničky. Několik hodin ještě necháme navzájem všechny suroviny chuťově propojit. 



Rybičková pomazánka


1x rybky v olejí!! je jedno jaké jaké má kdo rád šproty,tunák ,sardinky to je na chuti :-), 1/2 cibule,1x vanička nízkotučný tvaroh,3 vejce na tvrdo ,sůl,pepř,2 lžíce hořčice

rybičky opravdu v oleji mají lepší chut :-) nic méně všechen olej slejeme at zůstanou jen rybky dáme do misky přistrouháme na hrubo nastrouhané vejce na jemno nakrájíme cibulku a přidáme zbytek potřeb vše vidličkou zapracujem do sebe dochutíme solí a pepřem.



ŘEDKVIČKOVÁ

100 g rostlinného tuku, 150 g měkkého tvarohu, 100 g ředkviček, 100 g karotky, 2 vejce natvrdo,
sůl, pažitka


BYLINKOVÁ

tvaroh, tavený sýr, cibule, mléko, bylinky (řeřicha, kopřiva, pažitka, petržel...), sůl, špetka kurkumy



POMAZÁNKA Z VEPŘOVÉHO MASA:

1 konzerva „Vepřové ve vlastní šťávě“, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce sójové omáčky, pár kapek koření TABASCO, 2 stroužky česneku, mletý pepř. Vepřové z konzervy jemně nasekáme (můžeme použít i robot). Česnek utřeme nebo prolisujeme a společně 
s ostatními přísadami zamícháme do masové směsi. Podle chuti dochutíme pepřem. 
Mažeme na krajíce na sucho opečeného chleba.


KRABÍ POMAZÁNKA SE SÝREM:

250 g krab.tyčinek, 1 pomazánkové máslo, 1 tavený sýr, 2-3 lžíce majonézy, 1 středně velká cibule, pepř, sůl. Máslo utřeme se sýrem, majonézou, přidáme jemně nasekané krabí tyčinky, jemně nakrájenou cibuli. Podle chuti osolíme a opepříme.

POMAZÁNKA Z KAVIÁRU:

Utřeme stejný díl taveného smetanového sýra, zakysané smetany a kaviáru.Lehce osolíme, okořeníme mletým bílým pepřem a mažeme na jednohubky. Zdobit pulkou vejce.


RYBÍ POMAZÁNKA S LUČINOU: 

1 sýr Lučina, 1 krabička sardinek v oleji, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička hořčice, sůl. Cibuli drobně posekáme, česnek utřeme se solí a přidáme k sardinkám. Vmícháme Lučinu
s hořčicí a vše lehce promícháme. Chutná na čerstvém pečivu.

KRABÍ POMAZÁNKA:

Krabí tyčinky a pórek drobně nakrájíme. Zakysanou smetanu zjemníme tatarskou omáčkou, ochutíme citrónovou šťávou podle chuti. Vmícháme nakrájené krabí tyčinky a nakrájený pórek, osolíme, lehce opepříme (nejlépe bílým pepřem).


POMAZÁNKA Z OLEJOVEK:

1 krabička olejovek, 150 g taveného sýra, 1 cibule, 2 lžíce mléka, sůl. Sýr vidličkou rozmačkáme a vymícháme s mlékem, postupně přidáváme olej z rybiček, drobně nakrájenou cibuli a rybičky. Vyšleháme, podle potřeby osolíme, mažeme na krajíce chleba nebo veky, ozdobíme tenkými plátky citronu. 


ŘEDKVIČKOVÁ POMAZÁNKA S TVAROHEM:

150 g nastrouhaných ředkviček, 150 g tvarohu, 100 g másla, pažitka, sůl. Tvaroh utřeme 
s máslem a jemně nastrouhanými ředkvičkami. Osolíme podle chuti, přidáme nakrájenou pažitku.

ŘEDKVIČKOVÁ POMAZÁNKA:

2 máslové tavené sýry, 80 g másla, 1/2 cibule, 2-3 svazky ředkviček, sůl. Máslo utřeme se sýry, přidáme jemně nakrájenou cibuli a nastrouhané ředkvičky. Podle chuti osolíme. Mažeme na krajíčky veky, pečiva a hustě sypeme pažitkou.


ĎÁBELSKÁ HOVĚZÍ POMAZÁNKA:

200 g hovězí konzervy, 100 g tvrdého sýra, 100 g majonézy, 100 g čerstvých paprik, 
80 g cibule, 2 stroužky česneku, 2feferonky, pepř, sůl. Majonézu dáme do mísy, přidáme jemně nasekané hovězí maso, nastrouhaný sýr, nakrájené papriky, cibuli, česnek utřený se solí, 2feferonky, opepříme a dobře promícháme.



Vajíčková pomazánka

4 vařená vejce,5 ks sýru Kiri,1 lžíce změklého másla,kousek cibule nakrájené na jemno,půl lžičky plnotučné hořčice,půl kelímku bílého jogurtu,sůl dle potřeby...



Nivová pomazánka


 1 ks sýr niva - 2 ks lučiny - půlka cibule - 1 - 2 lžičky másla - pepř - koření sladká paprika

Do misky nastrouháme nahrubo nivu, přidáme lučinu a nadrobno nakrájenou cibulku. Poté dochutíme troškou pepře a sladkou paprikou. Pro zjemnění přidáme 1 až 2 lžičky másla. Vše dobře promícháme a podáváme na chlebíčkách nebo jednohubkách.








mimibazar.cz toprecepty.cz recepty.cz http://www.msslezska.estranky.cz/







Žádné komentáře:

Okomentovat