pondělí 4. ledna 2016

Boloňské špagety


Boloňské špagety


500g mletého masa,
1 rajský protlak (140g),
1/2 pórku,
1 kostka Karpatského bujónu,
asi 1 zarovnaná polévková lžíce hladké mouky,
3 stroužky česneku,
koření na špagety (viz. foto – pokud nemáte, tak dejte 1 čajovou lžičku bazalky a 1 čajovou lžičku oregána),
sůl, Harmonie chuti na dochucení, olej

Na oleji osmahneme mleté maso (el. sporák na č.6). Nejdříve nám pustí šťávu a když šťáva začne mizet, tak maso zaprášíme hladkou moukou, přidáme rajský protlak a podlijeme teplou vodou z konvice tolik, aby měla směs řídkou kašovitou konzistenci. Promícháme a přidáme rozdrobený Karpatský bujón (může být i jiný), na kolečka pokrájený pórek (dala jsem mražený), trošičku osolíme a přidáme nadrobno pokrájený česnek. Nakonec vmícháme koření na špagety a ještě podlijeme trochou vody (el. sporák na č.3) Takto necháme provařit asi 10-15 minutek, dokud nám pórek nezměkne. Nakonec směs dochutíme Harmonií chuti, ta tomu dá takový šmrnc. A je hotovo, podáváme ozdobené strouhaným sýrem (jsem zrovna neměla).















wwww.jitulciny-recepty.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat