Křupavý salát s pečeným kuřetem, krutony z žitného chleba a s česnekově-medovou zálivkou
Ingredience
- 1 hrnek mix salátů
- 6 kusů cherry rajčat
- 1/2 kusu salátové okurky
- 2 plátky žitného pečiva
- 3 stroužky česneku
- dle potřeb Majonéza Hellmann’s
- 3 lžičky medu
- 1 kus kuřecí prso
- dle chuti sůl a pepř
- 3 lžíce olivového oleje
- Umyjeme a osušíme všechny salátové listy (rukola, polníček, ledový salát, čekanka, římský a kadeřavý salát - cca 2 hrsti) a následně je natrháme tak, aby měly podobnou velikost. Okurku nakrájíme na kostky, cherry rajčata přepůlíme. Na kuřecí maso si připravíme marinádu ze sojové omáčky, 1 lžíce olivového oleje, lžičky medu a 1 utřeného stroužku česneku. Marinádu natřeme na kuřecí prso a necháme ho zhruba 10 minut odpočinout.
- Následně jej opečeme na pánvi do zrůžovění. Krajíce žitného chleba potřeme překrojeným stroužkem česneku a následně nakrájíme na kostičky a upečeme v troubě rozehřáté na 180˚C až budou lehké a křupavé. V misce smícháme majonézu se solí, pepřem, přidáme med a 1-2 stroužky utřeného česneku. Salát přelijeme zálivkou, položíme na ně teplé kuřecí maso. Vše posypeme krutony z pečiva. Do salátu je možné přidat oblíbenou zeleninu nebo sýr dle chuti.
receptynakazdyden.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat