neděle 3. ledna 2016

Křupavý salát s pečeným kuřetem, krutony z žitného chleba a s česnekově-medovou zálivkou

Křupavý salát s pečeným kuřetem, krutony z žitného chleba a s česnekově-medovou zálivkou


Ingredience

  • 1 hrnek mix salátů 
  •  
  • 6 kusů cherry rajčat 
  •  
  • 1/2 kusu salátové okurky 
  •  
  • 2 plátky žitného pečiva 
  •  
  • 3 stroužky česneku 
  •  
  • dle potřeb Majonéza Hellmann’s 
  •  
  • 3 lžičky medu 
  •  
  • 1 kus kuřecí prso 
  •  
  • dle chuti sůl a pepř 
  •  
  • 3 lžíce olivového oleje 
  •  


  1. Umyjeme a osušíme všechny salátové listy (rukola, polníček, ledový salát, čekanka, římský a kadeřavý salát - cca 2 hrsti) a následně je natrháme tak, aby měly podobnou velikost. Okurku nakrájíme na kostky, cherry rajčata přepůlíme. Na kuřecí maso si připravíme marinádu ze sojové omáčky, 1 lžíce olivového oleje, lžičky medu a 1 utřeného stroužku česneku. Marinádu natřeme na kuřecí prso a necháme ho zhruba 10 minut odpočinout.
  2. Následně jej opečeme na pánvi do zrůžovění. Krajíce žitného chleba potřeme překrojeným stroužkem česneku a následně nakrájíme na kostičky a upečeme v troubě rozehřáté na 180˚C až budou lehké a křupavé. V misce smícháme majonézu se solí, pepřem, přidáme med a 1-2 stroužky utřeného česneku. Salát přelijeme zálivkou, položíme na ně teplé kuřecí maso. Vše posypeme krutony z pečiva. Do salátu je možné přidat oblíbenou zeleninu nebo sýr dle chuti.








receptynakazdyden.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat