Holandský řízek
500g mletého masa,
300g eidamu,
2 celá vejce,
1 polévková lžíce plnotučné hořčice,
3 stroužky česneku,
1 čajová lžička Harmonie chuti (nebo jiné dochucovadlo např. Vegeta, Kuchárek atd.), dle potřeby sůl…hladká mouky,
2 celá vejce,
1 polévková lžíce mléka a strouhanka na obalení
300g eidamu,
2 celá vejce,
1 polévková lžíce plnotučné hořčice,
3 stroužky česneku,
1 čajová lžička Harmonie chuti (nebo jiné dochucovadlo např. Vegeta, Kuchárek atd.), dle potřeby sůl…hladká mouky,
2 celá vejce,
1 polévková lžíce mléka a strouhanka na obalení
Z této dávky jsem měla osm opravdu pořádných holanďáků.
Do mísy nastrouháme sýr na hrubém struhadle a česnek prolisujeme. Přidáme ostatní suroviny a nejlépe rukou důkladně promícháme. Z hotové směsi tvoříme větší válečky, které trochu splácneme (viz. foto). Holanďáky pak klasicky obalíme v trojobale (do vajíček přidávám lžíci mléka) a smažíme dozlatova. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
www.jitulciny-recepty.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat