Boloňské špagety se zeleninou a vepřovým masem
- 200 gramů mleté maso
- 175 gramů těstoviny spaghetti
- 200 gramů zelenina, např. mrkev, paprika, cuketa
- 1 lžíce nastrouhaný parmezán
- 2 lžíce olej
- 1 lžíce sýr mascarpone
- Pečte mleté maso na horkém oleji do chvíle, až bude sypké. Přilijte 1/4 l (250 ml) vody a vařte.
- Přisypejte obsah sáčku Knorr Inspirace Boloňské špagety do masa a důkladně promíchejte.
- Uvařte těstoviny spaghetti al dente ve velkém množství vroucí, osolené vody. Pak je přelijte studenou vodou na sítu.
- Očistěte zeleninu, umyjte ji a nakrájejte na malé kostky. Přidejte do omáčky a nechte vařit bez pokličky na mírném plameni po dobu 5-8 minut.
- Špagety servírujte s omáčkou, posypané nastrouhaným parmezánem. Do omáčky můžete také přidat 1 lžíci sýru mascarpone a vše případně dochutit pepřem a solí.
www.receptynakazdyden.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat